Aktuální příspěvky ze školy

Exkurze do keltské vesnice

Ve vlastivědě se dozvídáme o minulosti naší vlasti. Jedno z témat jsou Keltové. Jak žili? Kde žili? Čím se živili? Jaká řemesla uměli? To byly otázky, na něž jsme našli odpověď v Ostré nad Labem v Botanicu, kam jsme se vydali na exkurzi 24. 9. 2019. Po prohlídce dřevěných stavení jsme přihlíželi výrobě svíček, papíru, hliněných nádob, mýdla, ražbě mincí, drátkování, pletení košíků apod. Kdo si vyměnil peníze za grošíky, mohl si sám vyrobit některý z předmětů a odnést si suvenýr domů. Zaujala nás i hodovna, kde jsme se nasvačili a mohli ochutnat i nějakou specialitu. 

Posilněni jsme prošli celou zahradou, která je členitá, každá část má svůj význam. Některá je ovocná, jiná zeleninová, další bylinková, čínská, květinová, ale nás zaujaly labyrinty z rostlin a kamenů, především bludiště ze vzrostlých tůjí. Poučili jsme se, pobavili a užili si spoustu legrace. Exkurze se nám vydařila.

4. A a třídní učitelka T. Štěchová

Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..