Aktuální příspěvky ze školy

Šesťáci splnili Misi Vyšehrad

6. května, kdy počasí opravdu nebylo úplně jarní, se třída 6.B vypravila na Vyšehrad. Pod názvem Mise Vyšehrad absolvovali žáci interaktivní poznávací vycházku, která měla doplnit učivo o pověstech a historii Vyšehradu.  Žáci  rozděleni do skupin, označeni barevnými šálkami, začali výzkumem archiválií a hledáním potřebných atributů ke známým postavám našich dějin. Poté navštívili kostel sv. Petra a Pavla, vyšehradský hřbitov a Slavín, prošli podzimními kasematy až do tajemného sálu Gorlice, kde mohli zhlédnout originální sochy z Karlova mostu a kde objevili poslední atributy potřebné k sestavení velkého erbu.

Snad jen poměrně nevlídné chladné počasí narušovalo jinak úžasnou zážitkovou vycházku s naším průvodcem. Již za sluníčka jsme nakonec shlédli z vyšehradské skály a představovali si, jak Šemík s Horymírem sbíhá dolů  a skáče do Vltavy, zatímco kněžna Libuše  stojí na svém oblíbeném místě, hledí kamsi přes vody Vltavy a věští budoucnost…

Ivana Sekyrová, vyučující českého jazyka

Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..