Aktuální příspěvky ze školy

Svět pod barevnými křídly

Věděli jste, že ČR je velmocí ultralight? My do 5. května 2021 ne. Svět z ptačího pohledu nám přišel do školy zprostředkovat pan Jiří Zítka – cestovatel, rogalista, člověk, který ve svém rogalu přeletěl Annapurnu, Rusko, USA i Nepál. Člověk, který zná svět z pohledu ptáka. Děti měly možnost se očima pana Jiřího Zítky podívat po celém světě.  Vrátily se také na Island, o kterém jim vyprávěl Aleš Jánský z předchozího projektu. Nyní se na něj podívaly úplně jiným pohledem.  Děti se také dozvěděly, že žáci na Islandu mají prázdniny 5 měsíců.  Ale v době, kdy je škola, chodí i v sobotu. Island očima ptáka.   

Kromě Islandu jsme si povídali také o Nepálu a životních podmínkách dětí, které v noci pracují, šijí gobelíny (vyšívané koberce) a ve dne chodí do školy a tam většinou spí. Jen některé si vyberou firmy, které je intenzivně 2 roky učí trivium a angličtinu. Tyto děti se pak stávají inteligencí společnosti a vedou např. již v 8 letech hotel. Děti mohly vidět svět očima rogalisty v různých podmínkách, ptát se na vybavení, informační zdroje v jiných zemích a úskalí, které mnohdy přináší. Získávat pokoru k jiným kulturám a jejich respektování. Křídlo a pes. Zajímavé bylo také vyprávění o Africe, děti si mohly sáhnout na talismany, rozvíjet svou fantazii a klást otázky.

Jako třešnička na dortu byla možnost vyzkoušet si oblečení rogalisty.

Panu Jiřímu Zítkovi děkujeme za krásné dopoledne! 

Děti z 2.B

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..