Aktuální příspěvky ze školy

Problémy s portálem STRAVA.CZ

Vážení zákazníci,

možná jste již zjistili, že od dnešního rána trvá vážný problém na internetu. Část uživatelů nemůže přijímat či odesílat maily ani přistupovat k některým internetovým aplikacím. Není to problém pouze ČR a SR, ale týká se části uživatelů ve více zemích ve světě. Problém se může týkat i vás zejména v těchto oblatech:
– někteří vaši strávníci si nemohou přihlásit nebo odhlásit stravu přes internet 
– možná ani vy nemůžete vyhodnotit objednávky z aplikace strava.cz
– možná nám nemůžete poslat mail případně nám není doručen

Zde je naše doporučení, co je dobré nyní udělat:
– Připravte se na to, že možná dnes celý den nebudete moci stáhnout přihlášky a odhlášky stravy z internetu, tedy budou k vám chodit někteří strávníci a nebudou mít přihlášenou stravu, pro jiné jídlo uvaříte a oni nepřijdou, protože si ho odhlásili.
– Počítejte s tím, že pozdně vyhodnocené přihlášky a odhlášky nebudou provedeny a vyvolá to u některých strávníků nedorozumění – buďte připraveni jim vše vysvětlit.
– Pokud ve vašem případě považujete vzniklé potíže za velmi těžko zvládnutelné vlastními silami, tak nám zavolejte na záznamník a objednejte si servisní podporu. Sdělte nám přitom i počet strávníků jídelny. Pokusíme se Vám zprovoznit připojení na Strava.cz náhradním způsobem.

Mějte, prosím, trpělivost. Požadavky budeme řešit co nejrychleji, jak je to jen možné. Dle počtu došlých požadavků může sklouznout řešení i do dalších dnů.

Vysvětlení příčiny, které můžete použít i pro vaše strávníky:
– problém je v DNS serverech firmy Dial Telecom, které jsou hackerským útokem, více informací naleznete na https://www.dialtelecom.cz/pro-zakazniky/vypadky/detail/21-informace-o-globalnim-vypadku-sluzeb-dial-telecom-1-6-2021/
– firma Dial Telecom je mezinárodní firma řešící páteřní připojení v ČR i SR a dalších zemích a DNS servery
– nefunguje překlad doménového jména na IP adresu
– firma Dial Telecom problém intenzivně řeší

Omlouváme se za vzniklé potíže, v rámci našich kapacitních možností vám pomůžeme.

S pozdravem

René Pacholík
Veřejná informační služba, spol. s r.o., Farského 14, 326 00, Plzeň

Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..