Aktuální příspěvky ze školy

Olympijská vítězka na Kamence

Na závěr našeho projektu Celé česko čte dětem přijela žákům 4.ročníků přečíst sympatická snowboardistka Eva Samková. Četla ze své oblíbené knihy Daleká cesta za domovem. Tento Světoznámý hrdinský epos má netradiční hrdiny: čtyřnohé, ušaté chlupáče. Na území obývaném sandlefordskou králičí kolonií má vyrůst lidské sídliště. Pětík s věšteckými schopnostmi blížící se katastrofu předpovídá a naléhá, aby se králíci vydali hledat nový domov. Někteří samci mu uvěří.A tak začíná jejich dlouhá pouť do zaslíbené země plná nebezpečí, překážek a bojů. Králíci musejí překročit dravé řeky, frekventované silnice, čelit dravcům i šelmám, intrikám i zradě. Když konečně dorazí na Kamenitý vrch, musejí si přivést ramlice, aby rod mohl pokračovat. Naději spatřují v nedaleké kolonii Efrafa, té ovšem vládne nelítostný generál Čistec…
Příjemné čtení zakončila vyprávěním o svém životě a zodpovězením dotazů ohledně sportu..Hlavně děti zajímal knír, který mívá před závodem. Někteří si ho nechali i nakreslit. Na závěr milého setkání dětem rozdala podpisy a vytvořila s nimi selfie. Velmi naší Mistryni děkujeme a přejeme hodně zdraví a mnoho dalších sportovních úspěchů.

Žáci 4. ročníků

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..