Aktuální příspěvky ze školy

Mise Vyšehrad pohledem žáků 6. C

V úterý 7. 6. jsme měli sraz v 7:30 na nádraží v Jiřině. Mezitím než všichni přišli, nám začalo pršet. Pršelo nám vlastně celý den a nebylo to moc příjemné. Když přijel vlak, tak jsme nastoupili a jeli na konečnou zastávku, což je Praha hlavní nádraží. Tam jsme přestoupili na metro a pokračovali do stanice Vyšehrad. Odtud jsme se vydali přímo do Starého Purkrabství a tam jsme měli chvíli čas na svačinu. Když jsme dojedli, přijel na koloběžce kolega badatel Tomáš a řekl nám pár pravidel a něco o Vyšehradě. Rozdělili jsme se do týmů po pěti a Tom nám rozdal barevné šátky. Plnili jsme různé úkoly například hledání truhly venku podle mapy, nebo vymýšlení přání Vratislavovi II. v Bazilice sv. Petra a Pavla. Celou dobu jsme hledali 5 atributů potřebných pro složení erbu, který jsme našli v kasematech. Atributy tvořila koruna knížete Vratislava, mikulášská hůl, klíče svatého Petra, orlice Přemyslovců a kanon.
Líbilo se nám to až na počasí a některé úkoly, které nám přišly nudné. Nejvíce jsme si užili cestu vlakem a konečné složení erbu. Celkem bychom tomu dali 7 bodů z 10.

Zuzka, Ester, Vanesa a Linda + Matěj, Kája a Kája

Byli s námi i naši noví ukrajinští spolužáci a tady jsou jejich dojmy:
Ми були у Вишеграді.Нам дуже сподобалось , там був дуже хороший провідник.Він розповідав , про цоекрву про статуї . Але я мало чого розумів бо він казав чешскій мові , але він іноді перекладав на англійську , та я розумів. Ще ми виповнювали квест дуже цікавий. Наша команда розмовляла на англіській мові. Та ще ми були підземлею. Там було дуже багато статуй.

Andrii, Vitalii a Timofii

Mgr. Zuzana Libánská

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..