Advent

Adventní čas je kouzelnou dobou, kdy děti netrpělivě vyhlíží nejprve Mikuláše s čerty a anděly, později Ježíška. Je to doba, kdy bychom na sebe měli být vlídní a mnozí z nás si právě v tomto období dělají čas na návštěvy svých bližších i vzdálenějších členů rodiny či kamarádů. 
U nás ve škole se setkáváme rádi a jsme moc šťastní, že si i ti naši nejmenší z prvních, druhých a třetích tříd tato setkávání užívají. 
Každé adventní pondělí nás potěší  tóny klavíru za pomoci Petry Schneiderové. Vánoční koledy nás naladí na celotýdenní práci. Texty předříkávají Jindra Chourová a Michaela Frantálová. Lenka Klosová rozsvítí svíčku a promluví s dětmi o adventu a významu svíček na adventním věnci. Krásný zpěv dětí i dospělých v čele se sopránem Michaely Staříkové je možná slyšet až na náměstí. Je neuvěřitelné, jak se naši malí žáčci snadno a s radostí učí texty vánočních koled. 
Na Mikuláše nás potěšila spolupráce s úžasnými devátými ročníky. Jejich čerty, andělé i Mikuláše jsme si užili, i když se paní učitelky přece jen trochu o některé naše malé neposedy bály 🙂 
Velký dík patří Ivě Kukačkové a Lence Klosové za jejich čas, nápad, zpracování a organizování „Andělské stezky“ pro první a druhé třídy. Stezka byla nápaditá, vtipná a venkovní. Jsme vždy rádi, když se děti mohou proběhnout venku a ještě se při tom mnohému naučit – v tomto případě např. čtení s porozuměním a spolupráci s ostatními. Druháčci plnili úkoly ve skupinách a prvňáčkům přišli na pomoc kamarádi z devátých tříd. 
 
Za kolektiv 1. a 2. tříd  všem přeje krásný adventní čas Andrea Pánková
 
 
 
Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..