Den sv. Martina

V posledních letech se zvyšuje obliba svátku svatého Martina. Nejinak je tomu i v naší škole. Proto jsme si i my společně prožili příběh tohoto světce, poslechli si příběh a diskutovali o střípcích z celé legendy, které děti zaujaly. Vybaveni znalostmi jsme se vydali na školní hřiště, kde si deváťáci připravili pro své prvňáčky několik zajímavých tematicky zaměřených aktivit. Ti si vyzkoušeli , jakou
mají paměť, jak jim jde čtení, počítání, luštění záhad i házení podkovou. Za splněné úkoly malí školáčci získávali razítka do své hrací karty. Po splnění všech úkolů byl čas i na společné míčové hry, aby nikomu z čekajících – malých i velkých – nebyla zima. Na společném nástupu jsme vyhodnotili, jak se komu dařilo. Odměnou prvňáčkům byly krásné záložky, které nám naši velcí kamarádi vyrobili. Hned nám to čtení půjde zase o něco lépe. Všichni jsme si pochutnali na svatomartinských rohlíčcích a naplněni krásnými prožitky jsme se vydali zpět do tepla našich tříd. Prvňáčci si zábavnou formou procvičili učivo a dozvěděli se mnoho nového. Deváťáci si vyzkoušeli, jak náročné je takovou akci vymyslet a realizovat. Prvňáčci byli akcí natolik nadšení, že při odchodu ze šaten začali skandovat „deváťáci“ a běželi vracející se deváťáky obejmout. Ještě celý zbytek vyučování se nesl ve velmi radostné atmosféře plné obdivu k velkým spolužákům. Opět se ukázalo, jak je partnerství malých a velkých přínosné. Za všechny žáčky 1.A ještě jednou děkuji „naší“ 9.A, paní učitelce Ostenové a paní asistentce Šenkýřové. Těšíme se na další společné akce.

Michaela Staříková

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..