Aktuální příspěvky ze školy

Školní práce prvňáčků v lednu

Naše žáčky brzy čeká první vysvědčení. V českém jazyce se dočkali svého slabikáře, kde čtou delší texty s porozuměním. Vždyť již umí poznat třináct písmen, z kterých skládají slabiky, slova a věty. Učí se psát vázaným písmem první slova. Matematika je pro prvňáčky většinou oblíbeným předmětem. Hráli jsme hru „Na nakupování“, orientovali se v ceníku, vymýšleli a řešili slovní úlohy. V pracovních činnostech
prvňáčci zkoušeli šít své první stehy na papírovou šablonu. Ve výtvarné výchově se žáci učí používat různé výtvarné techniky. Projevuje se jejich kreativita a tvořivost. V hodinách tělesné výchovy rozvíjíme rychlostní, vytrvalostní a koordinační schopnosti. Ve všech předmětech pracují samostatně či ve skupinách, kde se učí vzájemně spolupracovat a prezentovat svou práci. Umět se domluvit v týmech, není vždy jednoduché, učíme se spolupracovat a hledat nová řešení. Prvňáčci se při školní práci moc snaží. Pochvalu si zaslouží naši žáčci a jejich rodiče za trpělivost se svými dětmi.

Mgr. Petra Kuželová a 1.C

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..