Projektový den v 1. B 

V první třídě jsme měli dne 19. 4. dvě návštěvy.  V první části se nám věnovala paní Mgr. Eliška Kotrbatá a byla zaměřena na prosociální vztahy ve třídě. Pásmo bylo zaměřeno na udržování vlastních hranic, známky šikany, respekt k paní učitelce a dospělým obecně, v neposlední řadě i na pomoc spolužákům. Udržování vlastních hranic je totiž důležité pro zachování  pohody a integrity. Pokud se cítíme nepříjmně v nějaké situaci, měli bychom to vhodným způsobem sdělit a nedovolit ostatním, aby nás přesvědčili k něčemu, co nám nevyhovuje.  Prvňáčci také ví, že pokud potřebují pomoc, měli by se naučit si o ni říci. Není nic špatného na tom, když požádáme o radu či podporu. 
Druhá část workshopu byla vedena paní Marcelou Navrátilovou a zaměřila se na finanční gramotnost. Žáci se dozvěděli, co jsou peníze, jak fungují a jak  s nimi správně nakládat. Řešili také otázky týkající se rozdělení věcí na skupiny dle důležitosti a na výměnný obchod s penězi. Kromě výborných domácích palačinek, které nám dodaly energii na řešení všech úkolů, dostaly děti i krásnou medaili
Celkově byl projektový den pro třídu 1.B velmi poučný a zajímavý. Žáci získali nové znalosti a dovednosti, které jim pomohou v jejich každodenním životě.

Andrea Pánková 

Štítky
Autor:

Základní škola Čelákovice, Kostelní 457, příspěvková organizace. Škola s I. i II. stupněm, školní družinou a školní jídelnou. Vztahy mezi  vyučujícími, vyučujícími a žáky a vyučujícími a rodiči zaujímají v našem  vedle dosažení základů vzdělávání velmi významnou úlohu.

Zanechte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..